Hív a természet?

Hogy is lehetne jobban kapcsolódni a természethez, mint lóháton? A lovaglás feltölt, kikapcsol felnőtteket és gyerekeket egyaránt. Gyermekek lovas oktatását már 4 éves kortól vállaljuk. Az ismerkedés után az alapokat futószáron tanulhatják meg a picik. A lovagolni tanulók a lovak gondozásába is bepillantást nyerhetnek, mely mélyíti a lóval való kapcsolatot, ezáltal biztonságérzetet ad és segít a lovaglás alapjainak könnyebb elsajátításában is.

Amikor a lóval való kapcsolat már adott és kialakul a bizalom, elindulhat a futószáras oktatás és később akár a tereplovaglás is.

Mindenki megtanulhat lovagolni!

bakony-lovastúra-lovas-oktatás-bakony-csesznek-lovastábor-lóistálló-gyereklovaglás-oktatás-bakony

Lovasoktatónk

– Kovács Kriszta

Kovács Krisztának hívnak, 1994-ben születtem Zircen. Tanulmányaimat Veszprémben az Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumban végeztem, majd ezt követően a Kaposvári Egyetem gyógypedagógiai szakára jártam, ahol 2017-ben szereztem diplomát. A főiskolával párhuzamosan végeztem el 2014-ben a lovastúra vezető szakot Győrben. Ezután Budapestre költöztem és Fóton a Magyar Lovasterápia Szövetségnél szereztem lovasterapeuta végzettséget 2019-ben. Jelenleg Cseszneken élek, gyógypedagógusként dolgozom, valamint gyermekek lovasoktatásával, lovastúra vezetéssel, és lovasterápiával is foglalkozom.

 

Milyen típusú oktatást vállalunk?

  • futószáras oktatás
  • erdő séta piciknek
  • osztálylovaglás
  • tereplovaglás

Az előzetes egyeztetés után a gyerekeket először megismertetjük a lovakkal, az istállóval, kérés szerint erdei sétára megyünk a lovakkal közösen. Amikor a lóval való kapcsolat már adott és kialakul a bizalom, elindulhat a futószáras oktatás.

Felnőtteknél a lóval való ismerkedést a lovak közös gondozásán, ápolásán keresztül érjük el. A ló gyorsan kialakítja a bizalmat ilyenkor és gördülékenyebbé válik a közös munka.