A ló és az ember közötti különleges kapcsolat évszázados hagyománnyal bír, nem véletlenül. A lovak igen mélyen érző állatok, és a velük való kapcsolat gyógyítólag hat, melyet egyre szélesebb körben ismernek el. Végzett lovasterapeutánk segíthet mind felnőttek, mind gyermekek esetében egyes pszichés problémák, szorongás, stressz kezelésében, a lovakkal való mély kapcsolatteremtésen keresztül.

“Az évezredek bölcsessége a lovak szemével tekint a világra.”

Vladimir Ferko

A lovas terápia gyógyító hatása

A lovas terápia több szempontból is segíthet a terápiában résztvevőnek. A lovak gondozása, a lovakkal való találkozás sresszoldó hatású, a figyelmet elterelő tevékenység, mely igen hasznos lehet szorongásos, stresszes tüneteknél. A lovaglás okozta mozgás stimulálja a törzsizmok működését, ezáltal fejlődik a mozgásérzékelés, az egyensúly, a mozgáskoordináció. Ez a típusú mozgás a gerincnek és az agynak is jót tesz. Szociális szempontból a lóval való kapcsolat megtapasztálásán keresztül javul a kommunikációs képesség, fejlődik a bizalom.

gézaháza-lovasudvar-kovács-kriszta-lovas-oktató-csesznek-lovas-terápia-bakony-lovastábor

Lovas terapeutánk

Lovas oktatónk és terapeutánk Kovács Kriszta gyógypedagógia tanulmányai után a Magyar Lovasterápia Szövetségnél végzett lovasteraputa képzést. A gyógypedagógia és a lovas terápia igen hatékonyan kiegészíti egymást.

Kovács Krisztával az alábbi elérhetőségen lehet egyeztetni a lovas terapeutás alkalmak további részleteiről:

telefon: +36 30/513 1934