Bértartás

Gézaházán lovak bértartásával már évek óta foglalkozunk, azonban a lovaglás utáni érdeklődés a Hubertus Fogadó megnyitásával kezdődött. Jelenleg 16 lóval rendelkezünk amiből, 8 bértartott és 8 saját. Iskola lovaink haflingi és magyar félvér lovak. Fő profilunk a tereplovaglás, és a túra, amit a környezet adta lehetőségeknek köszönhetünk, de lovaink pályán és futószáron is egyaránt dolgoznak.

Lovasoktatás

A gyermekek oktatását 4 éves kortól vállaljuk. Oktatásukat általában futószáron kezdjük, de kisebbek számára a lóval való ismerkedés erdő séta keretein belül is történhet. Amennyiben a futószáras gyakorlatokat mindhárom jármódban elsajátították, osztálylovaglásban folytathatják lovas képzésüket, és ezt követően van lehetőségük tereplovagláson részt venni. Nálunk a hobbi lovaglás kerül előtérbe. Fedeles lovardával nem rendelkezünk, ezért a lovaglási lehetőség nagyban függ az időjárástól.

Bakonyi lovastúrák szervezése

Családok, cégek, csoportok számára lovastúrát szervezünk, ahol a biztos lovas tudás alapkövetelmény, a balesetek elkerülése miatt. Tereplovagláshoz 3 jármódban való biztos lovas tudás elengedhetetlen, amit a helyszínen ellenőrzünk. Lovastúráinkat a Gézaházát körülvevő erdős, rétes területeken tartjuk meg, igen változatos terepviszonyok között.

Lovastáborok

Lovastáborainkat nyaranta több turnusban szervezzük. A táborok során a gyermekeknek lehetőségük nyílik a lovas élet minden fortéjával megismerkedni. A gyermekek a lovaglás mellett részt vesznek a lovak körüli teendők elvégzésében is. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek a lovak viselkedését, tulajdonságait is megfigyeljék. A lovagláson kívül sok más izgalmas program is vár a résztvevőkre. A délutáni tevékenységek közé tartozik a kirándulás, via ferrata, fürdőzés, akadályverseny, vetélkedők, kincskereső játék, kézműveskedés, kertmozi.

Lovasterápia

A ló és az ember közötti különleges kapcsolat évszázados hagyománnyal bír, nem véletlenül. A lovak igen mélyen érző állatok, és a velük való kapcsolat gyógyítólag hat, melyet egyre szélesebb körben ismernek el. Végzett lovasterapeutánk segíthet mind felnőttek, mind gyermekek esetében egyes pszichés problémák, szorongás, stressz kezelésében, a lovakkal való mély kapcsolatteremtésen keresztül.